Ugróiskola Budakalászon is

Az állók játszák a minőségbiztosítót. Aztán csere.

A Cukiság Projekt újra beindult a Dunakanyarban és vasárnap egész a budakalászi Kalász Suliig ment festeni. Reméljük, a gyerekek is annyira fogják élvezni az elkészült ugróiskolákat, mint amennyire mi élveztük az elkészítésüket. Munka közben felkeresett minket a közterületfelügyelet is, de csak szerették volna tudni, hogy kiket kell majd felterjeszteni Munkácsy díjra. 

Szerettük. Szeressétek ti is!

Le van tiltva a youtube? Nézzél vigyorgó fejeket a galériában!

Hídfelújítás Szentendrén

ilyen-voltlett

Felújítottuk a Sztaravoda-patak legkisebb hídját. Mi tényleg megértjük, hogy erre már nem jutott. Szentendrén ennél sokkal fontosabb hidak is gyatra állapotban vannak. Van is az önkormányzatnak hídfelújítós programja, de nem csodálkoznánk, ha ez a híd nem az utolsó lenne rajta, hanem egyenesen hiányozna róla. Néhány kutyáson, aki tök illegálisan póráz nélkül sétáltatja itt a francia bulldogját és vérengző labradorját, futón, aki szeretné legalább száz méterre elhagyni a betonozott városi felületeket, és kalandvágyó biciklistán kívül csak az a pár ember használta, aki errefelé közelítette meg a Duna partját jó levegő szívás céljából, vagy ki tudja, mi zajlik itt holdvilágos éjszakán a kereszténydemokrata parlamenti képviselők háta mögött. Az ő kedvükért a mostanra életveszélyesre korhadt pallókat megerősítettük új pallókkal. Ez itt kérem a festők városa, ezért korra, nemre és természetesen felekezetre való tekintet nélkül ráengedtük az összes ecsettel bíró passzivistát. Most nézzétek meg, mit csináltunk!

Országos négyszín festés

kutyakover

Országos festés történt vasárnap. Csak három helyen jöttek rendőrök a tizenháromból, ez egész jó arány.

Budapest, Nagyvárad tér

Pesten először csak pizzáért jöttek a rendőrök, majd a közteresek, aztán odaállt mellénk egy furgon és meglátogattak bennünket a rend őrei hatan. Miután bemutattuk az Általános Engedélyt, melyet nem vett jónéven a főtörzs, bár elolvasta, mindenkit intézkedés alá vontak!  Már, aki ott maradt.
A legmeglepőbb az indoklás volt.

Megelőzendő az állampolgári bejelentést!

Proaktív rendőreink vannak!

Miután elmentek, befejeztük, amit akartunk.

bp4

Debrecen

debrecen2

Eger

EGER

Érd

érd2

Kiskunfélegyháza

felegyhaza2


TÁRSADALMI CÉLÚ HIRDETÉS

reklam


Győr

gyor4

Kaposvár

Kaposvár ismét kitűnt a magyar városok közül.
A több ezresnek ígérkező tömegtüntetésen Barni és a tévések vettek részt.
Ebből kifolyólag a tervezett festés kiterjedését sem sokalltuk el.
Az eseményen előbb jelentek meg a rendőrök és a média, mint a mi emberünk.
A hatóság emberei messziről figyelték a fejleményeket, de “lakossági bejelentés hiányában” nem csaptak le ránk.
A helyszín kiválasztása nem volt véletlen. Nem rég elhatározta a városvezetés, hogy a Cseri parkban létesítenek “határvadász kiképző szállodát”.
Erre reagálva kötöttük össze az országos 4 szín festést egy demostrációval.

KAPOSVAR

Leoben

Józsi itt még vidáman labdázik, 2 perccel később egy NATO légicsapásban megsemmisült.

leobenstajer

Makó

mako2

Nyíregyháza

nyíregyháza

Pécs

Pécsen három helyszínen festettünk, az egyiken jöttek csak rendőrök, telefonálgattak egy órát a Biokomnak, aztán egy fáradt igazoltatás után távoztak.

Kérdezték, hogy küldött-e valaki vagy magunktól jöttünk. Ezt persze nem tudtuk.

Mi kérdeztük, folytathatjuk-e, mire mondták, hogy erre nem válaszolhatnak.

pecs2

Szeged

szeged

Veszprém

veszprém

Országos négyszínfestés most vasárnap

kemenymunka

Most vasárnap országos méretűvé terjesztjük a négyszínbűnözést. Aki bankot rabolna, érdemes most hétvégén tennie, úgyis velünk foglalkoznak majd a rendőrök.

Helyszínek:
Érd: https://www.facebook.com/events/1934171876857475
Győr: https://www.facebook.com/events/218292172017072/
Kiskunfélegyháza: https://www.facebook.com/events/784523388373931
Pécs: https://www.facebook.com/events/197250464132167/
Kecskemét: https://www.facebook.com/events/776913895817568/
Szeged: https://www.facebook.com/events/1835252906801866/
Veszprém: https://www.facebook.com/events/304481020005811
Kaposvár: https://www.facebook.com/events/430493594003391
Debrecen: https://www.facebook.com/events/1404837779594851/
Fehérvár: https://www.facebook.com/events/254241834982247
Budapest: https://www.facebook.com/events/856584417828199/
Eger: https://www.facebook.com/events/1911039905837865/

kemenymunka

Szegeden kijavítják a repedéseket, amiket kifestettünk

kover

Az embernek persze fáj a szíve egy kicsit, de azt hiszem, végül is ez volt a cél.

Híd utca:

hidszines

hidszurke

Aradi tér:

aradiszines

aradiszrke

—————————————————————————————————————————————

TÁRSADALMI CÉLÚ HIRDETÉS

reklam

—————————————————————————————————————————————

Szegedi négyszínfestés

cover

Festés történt a Festő utcában.

img_9117

1

Elég jó lett.

20161204_152028

Itt van még sok fotó:

« 1 A 21 »

Pécsi kalandok

pecs4szincover

Készítettünk Pécsen is négyszínfestés.

Jöttek rendőrök, bevittek minket. Aztán helyszíneltek.

pecs4szin1pecs4szin2

A rendőrök amúgy normálisak voltak, kivéve az ügyeletes tisztet, aki kitalálta ezt az egész hülyeséget, nem írom ide a nevét, végül is tök mindegy, és mentségére legyen mondva, nagyon sokat telefonált. Kérdeztük, hogy miért visznek be. Mondják hogy bűncselekmény gyanúja: graffiti. Mondtuk neki, hogy ez nem az, mert az falon van. Erre mondja, hogy ez is grefiti. Bevittek, aztán felolvasták nekünk a grefitis törvényt, amibe az van, hogy a grefiti az olyan dolog, ami a falon van. Nézek, hogy akkor most mi van? Ez a földön van. Erre mondja a csávó, hogy ezért bűncselekény gyanúja. Mondom neki, hogy nem igazán gyanús, hogy falon van, mert egy vízszintes betonon van, amin járni szoktak, tök másmilyen egy fal, az ilyen függőleges dolog. Hozzzá kell tennem, hogy a fekvőrendőrök természetesen tekinthetik bűncselekménynek az aszfaltrepedés-színezést, mert nekik úgymond falfirka a vertikális-horizontális torzulások miatt, de ezek most szombaton ilyen állórendőrök voltak. Ezekután kitartott mellette, hogy igaza van, meg nyilván neki állt feljebb. Olyan fura, kék ruhában nem lehet elismerni, hogy tévedtél? És most figyeljetek: azért vittek be, hogy vallomást tegyünk. De nem kellett vallomást tenni, hanem azért ültünk ott két órát, hogy kiállítsanak mindenkinek egy igazolást arról, hogy bevitték, és alá kellett húzni, hogy nem kértünk enni. Boris Vian átkarolta Kafkát. Külön poén volt, hogy bevittek egy külföldi srácot is, aki épp beállt segíteni, amitől összeomlott a pécsi kapitányság, mert tíz emberből senki se beszélt angolul közülük. Persze semmi közöm hozzá és lehet túl nagyok az elvárásaim, de nem lenne mégiscsak jobb, ha ismernék a rendőrök a törvényeket és mondjuk tízből egy beszélne angolul? Végül aztán rongálás miatt indult eljárás, megállapítják majd szakértők a kárt, végre valami!

Azóta le is mosták a cuccot. Szép lett.

pecs4szin3

Arra gondoltunk, hogy visszafestjük majd négy különböző szürkével, hogy lássák milyen kompromisszumkészek vagyunk.

vissza

4színjáték teszt

osfeat

Szokás mostanság mondogatni, hogy a játékfejlesztők már semmi újat nem tudnak villantani, és minden egyes friss cím csak tulajdonképpen sokadjára lehúzott rókabőr egy olyan csontról, amit egyébként is fényesre szopogatott már a játékipar. Csakhogy mióta van olyan, hogy független játékfejlesztés, újból belopózott a köztudatba az innováció, és az újítás fogalma. Erre mutatunk most tökéletes példát a 4 Szín Játék képében, ami nem csak forradalmasít mindent, amit eddig a videojátékokról tudtunk, hanem olyan többdimenzionális jelentéstartalmat hordoz, amit normális esetben csak a marihuana termesztők évi rendes kóstolós közgyűlésén tapasztalhatunk. Vagyis tapasztalhatnánk, ha lenne ilyen, és elmennénk.

Színek és formák

A játék alapötlete rendkívül egyszerű, a játékmenet pedig olyan gyorsan elsajátítható, hogy talán még Kósa Lajosnak is elsőre sikerülne, miután többször elmagyarázták neki. Adott négy szín, úgymint zöld, sárga, kék, piros, és adott egy többé-kevésbé homogén aszfaltfelület, amin határolóvonalak láthatóak. A játékos feladata mindössze annyi, hogy ezen vonalak által körbefogott területeket úgy fesse be a rendelkezésre álló négy színnel, hogy a szomszédos területek egyik se legyen azonos színű. Van kérdés? Ugye, hogy nincs! Az első néhány szint még igen egyszerű, hiszen mindössze néhány vonal szabdalja fel a játékteret, és csupán néhány kattintással máris roboghatunk a következő szintre, de ahogy haladunk előre, úgy lesz egyre nehezebb a feladat. Hogy van-e tökéletes taktika? Nos, erre legalább olyan nehéz a válasz, mint arra, hogy Luke hogyan élte túl azt a néhány évtizednyi önkéntes száműzetést a 300 négyzetméteres szigeten, ahol maximum füvet ehetett sziklával, és kecskék társaságát élvezhette.

4szingame

Nincsen móka következmények nélkül

A játék nagyon ügyesen alkalmazza a jutalmazás és büntetés rendszerét, ami azt jelenti, hogy ahányszor sikerül egy szintet teljesítenünk, annyiszor történik valami jó a világban. Valakinek pénzt hoz a postás, valakinek aláírják a kegyelmi kérvényét, valakiből államtitkár lesz, valaki éppen nem fogad el 5 millió forintnyi alkotmányos költséget, és még hosszasan sorolhatnánk. Ugyanakkor azok, akik feladják az adott szintet, keservesebben bűnhődnek, mint Prométeusz, aki egyébként az alkoholisták között örökös bajnok lett volna, hiszen a mája, melyet minden nap csipkésre szaggatott egy ragadozó szárnyas, másnap reggelre teljes egészségben pompázott. Aki feladja a 4 Szín Játék bármely szintjét, és úgy dönt, hogy inkább újrakezdi, jó ha tisztában van vele, hogy a következmények legalább olyan komolyak, mint Charles Bronson az 1974-ben bemutatott Bosszúvágy című filmben, amikor már azért is hasba lőtt valakit, amiért az a metrón szétszakította az újságját (oké, késsel, de akkor is). Tehát ha valaki végső kétségbeesésében úgy dönt, hogy nyom egy restartot tudnia kell, hogy a negatív következmények rendkívül szerteágazóak, és az a minimum, hogy mehet vissza a balettbe ugrálni.

hid2

Nézzünk csak a dolgok mögé!

Azt lehet mondani, hogy a 4 Szín Játék nem több, mint egy pár percig szórakoztató logikai játék, de ha így gondoljuk, baromira nincs igazunk, és jobb is, ha koponyánkat kopaszra borotváljuk, és tar fejünkre homokot szórunk, hiszen a játék olyan mértékű többletjelentést hordoz magában, ami előtt még Oravecz Nóra galaktikus méretekben egyedülálló aranyköpései is vigyázzmenetet vágnának le. Hiszen bontsuk csak alkotóelemeire a játék főgg jellegzetességeit. Egyrészt ott van az, hogy két egyforma szín nem lehet egymás mellett, ami egyértelműen annak az analógiája, hogy ember embernek farkasa. Senki nem tűri meg maga mellett a konkurenciát, ami ugyanazt kínálja mint ő, és előbb-utóbb ebből komoly háborúskodás lesz. De ha két eltérő szín kerül szomszédságba, máris szent a béke, hiszen mint a mondás is tartja, az ellentétek vonzzák egymást, vagy ha másként akarunk fogalmazni, egyértelmű állásfoglalás amellett, hogy az embereket a különbözőség teszi egyedivé, tehát a másságot is el kell fogadni. Érdemes górcső alá venni azt a négy színt is, amit a játék kínál, mivel ott a zöld, ami leginkább az ufó hívők lázálomszerű sztorijaiban bukkan fel úgy, hogy „kis zöld emberkék”. Ez egyértelmű utalás arra, hogy a játék készítői szerint a végtelen világűrben kizárt, hogy egyedül lennénk, még akkor is, ha egyébként a földönkívüliek – ha csepp eszük van – akkor sem jönnek ide, ha fizetünk nekik, mert még a végén fennakadnak a drótkerítésben. A sárga bár alapvetően pejoratív, mégis az ázsiai népek egy csoportját jellemzi, szimbolizálva azt az ősi és mély köteléket, ami a magyar nemzet és a kínai népköztársaság derék munkásőrei között van. A kék szín az éltető vízre utal, míg a piros a magyar nép vérzivataros századaira, amit oly szépen megénekelt nekünk a nemzeti himnuszt író Kölcsey is, aki a fél szemét már akkor is azokon tartotta, akik ki akarták zsebelni. Ma már sajnos mindkét szeme sem lenne elég arra, hogy a lopást megakadályozza, éppen ezért örülünk, hogy a Sződemeteren született költő, politikus és nyelvújító nem gondolta úgy, hogy 180 évig szeretne élni.

liget3

Többségben az erő

Végezetül ne felejtsük el megemlíteni azt az apróságot, hogy a 4 Szín Játék teljes mértékben eleget tesz a modern játékosok igényeinek, hiszen a színezgetés nem csak amolyan öncélú dolog, mint polgármesternek lenni az V. kerületben, hanem valódi közösségi jelleggel bír, hiszen teljesítményünk azonnal felkerül a legjobbak közé, már amennyiben vagyunk annyira profik, hogy legalább a 19. szintig el tudjunk jutni, ahol most éppen az Orbán Gecó (elhatárolódunk ettől) nevű felhasználó tanyázik 2.399.966 ponttal. De aki nem elégszik meg a legjobbak legaljával, annak nagyon fel kell kötnie a nemzeti együttműködés rendszerét, mert az első helyen jelenleg Orb tanyázik, nem kevesebb, mint 1.000.000.000. (egymilliárd) ponttal. Zárójelben szeretnének megjegyezni, hogy ennyi pontot egyébként nem lehet elérni saját lábon állva, tehát valami másnak kell lennie a háttérben.

Jó szórakozást kívánunk!

4szinszep

4 szín tétel

4szinfeat

A matematikában a négyszín-tétel azt állítja, hogy egy tetszőleges régiókra osztott síkot, akár egy politikai térképet egy ország megyéiről, ki lehet úgy színezni legfeljebb négy szín felhasználásával, hogy ne legyen két azonos színű szomszédos régió.

De ez persze mindegy is, viszont jól néznek ki a kifestett járdarepedések.

Ha csinálnál te is velünk szívesen ilyet, lépj be a Négyszín csoportba!

Minden négyszín atyja, az ősnégyszín

13937964_10154452026870719_8735729976616859530_o

BP, 11. kerület

13925434_1113159178778602_935250292027179471_o

Debrecen

festes1 festes2 festes3 festes4

BP, Kaziczy utca

14192510_10208975134190129_1999310407037296252_n 14207582_10210634000077191_1653208007754051323_o

Szeged, Híd utca

hid1 hid2

Szeged, Dugonics tér

festes

BP, Király utca

negyszin1

BP, Városliget

liget1 liget3 liget5 liget11

4szinszep

BP, Örs Vezér tér

13711495_534635213414341_390303961_o

BP, Lehel tér

13576643_10154220141590340_5686857757002835916_o

lehel4

BP, Óbuda

13575900_565326780316907_4138113912402996353_o 13482823_565327143650204_785088573699681617_o 13558652_565326583650260_1549214221564282148_o

BP, Városliget

13014831_10154178379580719_1578337088_n      13052727_10154178363700719_206026542_o

BP, Rákóczi tér

13512210_1158066517589584_7119145197734239315_n

BP, Rákóczi út

IMG_00234szinrakoczi

BP, Szentkirályi utca

IMG_0028

BP, Blaha Lujza tér

4szinblaahha

4szinblaha

BP, Zugló

4szinzuglo 4szinzuglo2

BP, Bérkocsis utca

13466460_1158067324256170_2871371112323443431_n

BP, Nyugati

4szinnyugati

BP, Andrássy út

andrassy

 

Segítünk, ahol tudunk

13014831_10154178379580719_1578337088_n

A matematikában a négyszín-tétel azt állítja, hogy egy tetszőleges régiókra osztott síkot, akár egy politikai térképet egy ország megyéiről, ki lehet úgy színezni legfeljebb négy szín felhasználásával, hogy ne legyen két azonos színű szomszédos régió.

Négyszín-tétel a gyakorlatban.

12968008_1050608428318361_998183870898483824_o

12977171_1050608424985028_443596105878698641_o

Read more