termosz-kkp-red

Hősz Kétfarkú Kutya (Thermosz)

 

5 990 Ft

Kimelegedtél a télikabátban vásárlástól a plázában és innál valami hideget? Távfűtéses panelban laksz és elromlott a hűtőszekrényed?
Netalántán elhitted, hogy nagy melegben forró italt kell innod és akkor jó lesz? Hovatovább nyáron jól esne neki egy hűsítő ital, de ki akarsz cseszni a haveroddal hogy megégesse a száját?

Akkor ezt a kettős hőburkos italtároló palackot épp neked találtuk ki!

4 unciás, ha arannyal van tele kb. másfél millió Ft-ot ér! Forralt borból, puncsból, teából mintegy 414,001 ml fér bele. Hűtött italokból, limonádéból, jeges teából, vízből, üdítőből, turmixokból és koktélokból pedig 414,001 ml. Hiszen nem lesz se kisebb, se nagyobb attól, hogy mit raksz bele (fent változik a kép, ahogy a színeketkiválasztod, hogy lásd.)

Kiürítés

Termékleírás

Tudta?

Egy skót tudós, Sir James Dewar használt fel a kémiai kísérleteihez két, egymásba helyezett lombikot, amelyek közül egy szivattyúval kivonta a levegőt, majd a nyakuknál összeforrasztotta őket. Ezzel vákuumot, magyarul légüres teret hozott létre a két lombik falai között. A kísérletek idején, 1892-ben az így létrehozott eszközt Dewar-palacknak nevezték, és arra használták, hogy a kísérletekhez használt folyadékokat azonos hőmérsékleten tartsák. Mivel a palack két fala közt nincs – pontosabban csak elenyésző mértékben van – levegő, azok falai nem vezetik a hőt, és nem is áramoltatják. Igaz, ettől még kifelé kis mértékben sugározhatnák, ám ezt minimálisra lehet csökkenteni azzal, ha a palack felületét alumíniummal borítják, mivel az visszaveri a sugárzást.
Szinte magától adódott, hogy az ötletet a laboratóriumokon kívül is felhasználják, így 1907-ben a hőtároló palackot hétköznapi célokra is elkezdték gyártani. A palackról két üvegfújó mester készített számtalan példányt, egy Thermosz nevű gyárban, amely a görög „meleg, forró” jelentésű thermosz szót használta, neveként. Csak azért kopiztuk át ezt egy másik oldalról, hogy ide is legyen írva valami. A http://www.mimicsoda.hu-ról kopiztuk ide.

IMG_20171217_152340IMG_20171217_152258

További információk

Szín

Kutyamájlila kék gombbal és tetővel, Kutyanyakörvkróm piros gombbal és tetővel, Kutyaszemvörös vörös gombbal és tetővel, Kutyaszőrezüst kék gombbal és tetővel, Kutyatalpszürke lila gombbal és tetővel, legahuánazöld zöld gombbal és tetővel